Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni eğer binanın süresince konumlandırıldıysa bu durumda emniyet açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan tüm malzemelerin yangına karşı minimal 90 dakika dayanabiliyor olması gerekir. Eğer yangın takkadak merdivenin olduğu taksimme kötü intikali olursa güç kaynağını binadaki canlılık sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şgeriı vardır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı yetişkin binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Tamlanan bu hengâm dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını anlatım etmektedir. Fakat bu mevzuda tetik yetişmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika birlikte dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını düzenlemek binaların yangından korunması bağırsakin elzemdir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması katkısızlanabilir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu hatır haramilik vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın merdiveni ile ait kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Hayat Kayıplarını Önleme: Yangın çıkış Yangın Merdiveni Kapısı bapları, çatı sakinlerinin hızlı tahliyesini katkısızlayarak gönül zayiatını en aza indirir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın rabıtalı testleri kuruluşlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile dayalı muayene geliştirme çalışmalarımız vardır. 

İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve Yangın Kapısı Fiyatları acil gidiş önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

Dairesel Yangın Yangın Çıkış Kapısı Merdiveni; çoğunlukla yararlanma düzlükından fayda edinmek amacı ile meydana getirilen, en zait 100 zat kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus sayısına bağlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkı benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı cesim binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page